Skip to content

‘Al-Diafah Restaurant’

Julai 14, 2009

Bercerita pasal bab makan nie, teringat mummy pasal ‘Al-Diafah Restaurant’ di Sri Petaling, Bukit Jalil. Restaurant ini 100% menyediakan makanan dari negara padang pasirlah.. ‘arab’. First time daddy bawa mummy ke restaurant nie masa celebrate anniversary perkahwinan kami yang ke-4 thn bulan disember tahun lepas. Malam tu kami ‘berdua jer’, Anak2 tumpang jap kat rumah Pak Tam sekejap.

Hiasan lampu dari setiap sudut ruang makan menarikkan lagi seri hiasan dalaman

Hiasan cermin diletakkan disetiap ruang makan menyerahkan seri pencahayaan. Setiap kerusi diletakkan sebiji bantal bagi menambahkan keselesaan pelanggan yang datang.

Sebelum masuk ke restaurant nie mummy dah mula jatuh cinta dengan decoration restaurant. Memang cantik dan selesa. Sampaikan toilet pon cantik gila.. silap hari bulan boleh tidur kat toilet… bersih dan menarik.

nuffnang_bid = “4ba4a288b68aee04847f28d2836bea08”;

Yang Paling mummy takleh lupa senarai menu2nya nampak menyelerakan tetapi yang tak tahan kuantiti hidangan 1 pinggan boleh 3- 4 orang makan.. patutlah orang arab nie besar2 yer..

Hampir 15minit Daddy meneliti menu makan malam kami pada malam tu. Antara yang gambar yang paling mummy suka lihat seekor kambing panggang… yang tu menu utk 10-30 orang makan… ish ish ish.

Sambil menunggu makanan sampai, mummy posing jap & Daddy! apa yang Daddy fikirkan tu?

Jug air Kosong menarik sangat, rasa2nya tembaga. Manakala tea jug utk seorang nie penuh tau… boleh 3 kali minum baru habis.

First time makan nasi arab nie.. rasanya memang sedap dan dalam nasi tu diletakkan ayam. dan chili sauce/ salad juga dihidangkan dalam menu ini. Bagi kebab ayam plak dihidangkan sekali dengan timun masam yang tu mummy daddy tak reti makan.

Makan time…hmmmm


Desert sirap buah-buahan dihidangkan selepas menjamu selera… kenyang sangat.

Hidangan Teh panas amat menarik perhatian aku dan hubby. Tehnya sedap sangat sampaikan 2nd time kami bawa abah, mak & adik2 datang kami order air yang sama tau.

Abah memang suka minum tea, mak apa2 pon boleh tapi semenjak kena Diabetic foot ulcer last year. Mak dah start jaga makan.


Adik Hafiz & mahadir pon ada ikut sama utk makan malam hari tu. Hafiz malu2 nak ambil gambar dia la…

Jika ada yang berminat sila layari : http://www.aldiafah.com.my/aldiafah_caters.php.
No comments yet

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: