Skip to content

‘Happy Father’s Day’ to Daddy

Mei 28, 2009


Dah lama rasanya tak mengisi blog Mummy nie. Hmmmm, hari nie ada masa skit nak buat semua nie.Memandangkan anak2 tengah tido dan Mummy pon blurr & tension nak siapkan assignment yg tinggal beberapa hari jer nak kena submit nie. So, kena rehat jap … sementara mencari idea2 baru untuk menambah pengisian assignment yang diperlukan.

Hari nie, pagi2 lagi anak2 manja dah bangun & macam biasa daddy mandikan mereka… mummy siapkan breakfast. Hari nie beli jer, mummy letih sebab baru habis kerja malam hari nie. Jam 9am daddy dah keluar hantar Danish pergi ke sekolah dan lepas tu Daddy terus ke tempat kerja.

Cadangnya tadi lepas Daddy pergi kerja, nak lipat kain dulu baru tido tapi dah keletihan sangat2 mummy dah tertido sambil menemankan Dhiya menonton cartoon ‘Tom & Jerry’. Jam 11am mummy dah bangun & sambung balik lipat kain… banyak pulak kain hari nie macam kedai dobi plak.

12:30pm- Daddy & Danish dah balik rumah. Macam biasa bila hero dah balik riuh rendah rumah jadinya. Mna taknyer, bila ada jer Daddy… Danish mesti nak pakai baju favourite dialah ‘Upin & Ipin’, ‘Swimming suite’ ataupon ‘ Ben 10’. Klau tak dapat mesti nangis… yang hairannya duduk seharian dengan mummy Danish tak minta pon! ish ish ish…

Hari nie, Danish buat suprise untuk Daddy. Dia buat kad ucapan & bunga hiasan untuk Daddy sempena ‘Father’s Day’

Kedua2 nya Danish buat di sekolah pagi tadi, dah besar Danish. Yang best lagi siap minta mummy nyanyikan lagu ‘twinkle2 little star’ tu…. macam kotak muzic plak mummy nie. Macam biasalah mummy mesti nyanyi juga, hajat Danish kot utk Daddy dia.. hehehe. Untung dapat mummy yang suka menyanyi lagu kanak2 nie..Daddy macam biasa senyum ajer.

Malam nie, Daddy nak bawa kami makan malam di ‘Manhattan Restaurant. restaurant ni bagus untuk ibu bapa yang nak mengajar anak2 makan ikan, Danish memang suka ke kedai nie. Dhiya apapon dia makan & tidaklah memilih macam abang dia. Makanan di restaurant ini amat sesuai dengan selera kami yang sukamakan ikan dari daging & ayam. Nak2 mummy yang masih lagi dalam proses penurunan berat badan nie.. hehehe. Apapon hari ini we want to say………………

We love Daddy so much and ‘Happy Father’s Day’ to daddy who’s the best! thank you for everything and I’m glad to be ur wife… you’re the boy of my, my, my dreams. mmmuuuaaahhh…

No comments yet

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: